Servicii și tarife

Programul de vizită al aparținătorilor

Zilnic: 08.00 – 20.00

Costurile pentru serviciile acordate in cele doua locatii sunt stabilite in concordanta cu gradele de dependenta (conform
H.G. 886/2000) ale pacientilor si cu serviciile care se impun fiecarui grad de dependenta. Aceste costuri au fost decise prin hotararile nr.12 din 04.03.2019 si nr. 29 din 11.06.2021 ale
Asociatiei Dragomir House.

Casa bunicii Maria

Costul pentru serviciile acordate după gradul de dependență

persoanele care şi-au pierdut autonomia mentală, corporală, locomotorie, socială şi pentru care este necesară prezenţa continuă a personalului de îngrijire;

gradul 1A – 4500 lei

persoanele grabatare, lucide sau ale căror funcţii mentale nu sunt în totalitate alterate şicare necesită supraveghere şi îngrijire medicală pentru marea majoritate a activităţilor vieţii curente, noapte şi zi. Aceste persoane nu îşi pot efectua singure activităţile de bază de zi cu zi;

gradul 1B – 4400 lei

persoanele cu tulburări mentale grave (demenţe), care şi-au conservat, în totalitate sau în mod semnificativ, facultăţile locomotorii, precum şi unele gesturi cotidiene pe care le efectuează numai stimulate. Necesită supraveghere permanentă, îngrijiri destinate tulburărilor de comportament,precum şi îngrijiri regulate pentru unele dintre activităţile de igienă corporală;

gradul 1C – 4300 lei

persoanele care şi-au conservat autonomia mentală şi parţial autonomia locomotori dar care necesită ajutor zilnic pentru unele dintre activităţile de bază ale vieţii de zi cu zi;

gradul 2 A – 4000 lei

persoanele care nu se pot mobiliza singure din poziţia culcat în picioare, dar care, o dată ridicate, se potdeplasa în interiorul camerei de locuit şi necesită ajutor parţial pentru unele dintre activităţile de bază ale vieţii de zi cu zi;

gradul 2 B – 3800 lei

persoanele care nu au probleme locomotorii, dar care trebuie să fie ajutate pentru activităţile de igienă corporală şi pentru activităţile instrumentale;

gradul 2 C – 3700 lei

persoanele care se deplasează singure în interiorul locuinţei, se alimentează şi se îmbracă singure, dar care necesită un ajutor regulat pentru activităţile instrumentale ale vieţii de zi cu zi; în situaţia în care aceste persoane sunt găzduite într-un cămin pentru persoane vârstnice ele sunt considerate independente;

gradul 3 A – 3400 lei

persoanele care nu şi-au pierdut autonomia şi pot efectua singure activităţile vieţii cotidiene.

gradul 3 B – 3300 lei

Casa Măndescu